Home News З яких матеріалів вибирати аксесуари для сауни

З яких матеріалів вибирати аксесуари для сауни

by marusia

Головне, на що варто звернути увагу при виборі банного приладдя, це якість їх матеріалів. Екстремальний температурний режим сауни – висока вологість лазні – не кожна річ здатна витримати постійну експлуатацію в таких умовах.

А тепер уявіть, що в момент, коли ви набираєте окріп з чану, у ковша відвалюється ручка, і він падає, розплескуючи гарячу воду. Або що підламалася рейка на підлоговому трапі, щойно ви наступили на неї. В умовах парної це може призвести до серйозних травм. Тому на аксесуарах для лазень та саун не варто заощаджувати. Якісні аксесуари можна придбати на сайті saunashop.com.ua

Що стосується матеріалів для банного приладдя, є три найбільш популярні варіанти: дерево, пластик або метал.

Дерево

Класика жанру. Естетично, екологічно, безпечно (у тому сенсі, що про нього менше шансів обпектися). Найчастіше при виготовленні банного приладдя застосовують дубову або липову деревину. Дуже цінуються також вироби з кедра – крім зовнішньої привабливості вони при нагріванні випромінюють чарівний смолянистий аромат, що робить відвідування сауни особливо приємним.

Однак дерев’яні аксесуари потребують особливого догляду. Їх необхідно ошпарювати окропом після кожного використання та обробляти спеціальними миючими засобами. Зберігати дерев’яні зграї та відра потрібно в сухому місці, але далеко від джерела тепла. Без належного догляду вироби з дерева швидко втратить вигляд, розсохнуться чи стануть розсадником грибка та бактерій.

Пластик

Вироби з нього набагато легші, ніж дерев’яні, легко очищаються, довго не втрачають вигляду. Для лазневого приладдя використовують спеціальні, термостійкі пластмаси, які не деформуються від високих температур, проте можуть виділяти при нагріванні шкідливі для здоров’я речовини. Нагріваються пластикові ковші та тазики дуже швидко. Опіку, вони, звичайно, не викличуть, але кілька неприємних хвилин дотик до них доставить. А як покриття для підлоги в лазні пластикові килимки і трапики зовсім протипоказані – послизнутися на них простіше, ніж на мокрій дерев’яній підлозі.

Металл

Ні, мова зовсім не про оцинковані тазики, відомі більшості з нас за громадськими та приватними лазнями радянського періоду. Сучасні металеві аксесуари для лазень та саун набагато привабливіші. Але носять вони найчастіше декоративний характер і доречні більше у передбаннику, ніж у парному та мийному відділенні. Винятком може бути хіба що металевий ківш для окропу, і то на довгій дерев’яній ручці, і бак із холодною водою, який не може нагрітися до небезпечної температури. Інші металеві речі краще все-таки використовувати в більш прохолодних приміщеннях, де немає ризику про них обпектися.

Leave a Comment

@ ANews – Alabama state news, 2022.