Home News Від чого залежать ціни на послуги адвокатів

Від чого залежать ціни на послуги адвокатів

by marusia

Послуги адвоката, як відомо, коштують дуже недешево. У багатьох людей, які планують звернення до адвоката з тих чи інших ситуацій, часто виникають питання щодо формування вартості послуг цього фахівця.

Ціни на послуги автокатів залежать від багатьох факторів, тому передбачити, якою буде точна вартість послуг, заздалегідь неможливо. Подивитися ціни можна на www.blp.com.ua.

Особливості формування вартості послуг

Між адвокатом та довірителем укладається офіційна угода, в якій обов’язково прописується гонорар спеціаліста за його роботу. Якщо в процесі надання послуг обсяг робіт збільшуватиметься, відповідно і сума гонорару зростатиме.

Загалом для розуміння формування вартості послуг адвоката необхідно враховувати такі нюанси:

  1. У кожному даному випадку визначення вартості послуг відбувається в індивідуальному порядку. Величезна кількість чинників впливає вартість роботи адвоката. До них відносять і складність справи, і тривалість її розгляду, і віддаленість місця розгляду від міста, резонансність, кількість фігурантів тощо. Основні критерії – це обсяг робіт та тимчасові витрати.
  2. Адвокат починає працювати над справою тільки після того, як між ним та довірителем буде підписано договір та клієнт сплатить зазначену в договорі суму в повному обсязі. Часткове внесення оплати можливе лише за дуже велику суму винагороди.
  3. Найчастіше вивчивши інформацію у справі, адвокат досить точно прогнозує обсяг майбутніх робіт і, відповідно, вартість послуг. Тому сума винагороди, яка вказана в договорі, зазвичай залишається незмінною. Якщо обставини раптово змінюються: проти клієнта висувають нове звинувачення, збільшується кількість фігурантів, обсяг робіт стає значно більшим. Відповідно, і вартість послуг зросте.
  4. У процесі надання послуги можливі різні додаткові витрати, які сплачуються довірителем. До таких витрат відносять оплату експертиз, поштових послуг тощо. Якщо в процесі роботи адвокат повинен буде виїжджати у відрядження, всі витрати на відрядження також лягають на довірителя.
  5. На послуги адвоката не надаються знижки, оскільки робота фахівця дуже складна, що вимагає високої кваліфікації. Якщо вартість послуг адвоката підозріло низька, є сенс насторожитися та перевірити наявність у спеціаліста всіх необхідних документів.

Leave a Comment

@ ANews – Alabama state news, 2022.