Home The property Які бувають магніти: види, характеристики та основне призначення

Які бувають магніти: види, характеристики та основне призначення

by buma888

Магніти мають широке поширення у різних видах діяльності. Особливо виділяються варіанти з постійними властивостями, що притягують, яким не потрібні зовнішні джерела живлення або інші додаткові атрибути. Для вибору конкретного варіанта варто дізнатись які бувають магніти.

Види постійних притягуючих пристроїв

Розподіл йде за матеріалами, що використовуються для створення магнітів, та технології їх виготовлення. Виділяють такі варіанти:

  1. Феритові є найбільш традиційними видами виробів такого типу, що знайшли широке застосування від радіотехніки до дитячих конструкторів та розваг.
  2. Полімерні, коли частинки феритового магніту змішуються з вінілом, гумою і стають плоским матеріалом, що притягує. Такі вироби належать до типу магніт самоклейка.
  3. Неодимові, де в якості добавки застосовується рідкоземельний метал, що надає сильні властивості, що притягують. Це найпотужніші варіанти постійних магнітів.

За формою це можуть бути диски, дрібніші варіанти дисків – таблетки. Є прямокутні та вироби іншої форми. За варіантом дії виділяють односторонні та двосторонні магніти.

Призначення

Основним призначенням магнітів завжди було кріплення. Завдяки тяжінню матеріалів, що мають відповідні властивості, вони міцно і надійно з’єднуються з поверхнею, можуть утримувати інші предмети. Наприклад, магніти для одягу мають вигляд шайби з гачком унизу, що дозволяє підвішувати предмети, зберігаючи їхній зовнішній вигляд.

Також є варіанти з отворами для кріпильних елементів типу гвинтів, болтів, шурупів, шурупів, щоб підсилити міцність з’єднання деталей або конструкцій. Магнітні дошки є важливою частиною презентацій, проведення рекламних кампаній чи навчання. За допомогою невеликих дисків, таблеток, смужок або пластин можна закріплювати будь-які матеріали, починаючи від паперу і закінчуючи тканинами, полімерами, штучною або натуральною шкірою.

Магнітами можна очищати рідини будь-якого типу від металевих частинок, що містяться в них, або заряджених елементів.

Неодимові варіанти використовуються як пошукові, коли витягуються металеві деталі, частинки з ґрунту, води. Назва пошукові не повинна вводити в оману, магніти такого типу цілком підходять для очищення ґрунту, водойм, колодязів, шахт.

Різні магніти можуть бути складовими частинами конструкторів, дитячих іграшок, шкільного приладдя. Також ці пристрої використовуються в динаміках та іншій апаратурі.

Leave a Comment

@ ANews – Alabama state news, 2022.