Home Economics Книговидання в Україні: популярні жанри та перспективи розвитку

Книговидання в Україні: популярні жанри та перспективи розвитку

by buma888

Колись книга вважалася найкращим подарунком, але наскільки актуальним є дане твердження сьогодні? Незважаючи на популярність всіляких гаджетів, інтерес до друкованих видань, як і раніше, залишається високим. Книговидання в Україні продовжує розвиватись, незважаючи на труднощі, з якими стикається галузь. Які тенденції розвитку книговидання та подальші перспективи?

Книги для спеціалістів

Наразі спостерігається нестача спеціальних видань, які могли б використовуватись як посібник для представників різних професій. Понад 70% навчальної літератури адресовано дітям шкільного віку. А після завершення освіти дуже складно підібрати розвиваючу літературу, незалежно від профілю фахівця, чи то
мистецька освіта, інженерія чи будь-який інший. Тому в найближчі роки очікується збільшення частки книг для фахівців та їхнього професійного розвитку в загальній масі видань.

Популярні жанри

Складно говорити про книговидання, не згадавши про найпопулярніші літературні жанри. Деякі жанри залишаються затребуваними протягом століть, тоді як інші, з’явившись нещодавно, швидко завойовують аудиторію.

Ось перелік найпопулярніших сьогодні жанрів книг:

  1. Фентезі. Це поєднання містики та пригод, від якого захоплює дух не тільки у підлітків, а й дорослих читачів. Напевно, кожному з нас час від часу хочеться відмовитися від суєти і поринути у приголомшливі світи, народжені фантазією письменників. А представники Креативні індустрії створюють чарівні ілюстрації до книг для повного ефекту занурення.
  2. Детективи. Більше століття тому люди із завмиранням серця читали про розслідування заплутаних злочинів талановитими детективами. Жанр детектива і сьогодні викликає у мільйонів читачів неослабний інтерес. Причому люди читають як детективні історії сучасних письменників, а й романи стали класикою, наприклад, твори А. Крісті і Конан Дойла.
  3. Любовні пригоди – один із улюблених жанрів сучасних підлітків. Дівчата та юнаки із задоволенням поглинають легке приємне чтиво, занурюючись у вир любовних пригод і впізнаючи в героях книг себе.
  4. Хорор. Це ще один класичний жанр літератури, який знаходить безліч шанувальників упродовж століть. Багато хто любить полоскотати нерви, читаючи кошмарні історії, що леденять душу, про привидів, зомбі, вампірів.

Leave a Comment

@ ANews – Alabama state news, 2022.