Home Sport Кіберспорт: історія та особливості, основні переваги ставок на кіберспорт

Кіберспорт: історія та особливості, основні переваги ставок на кіберспорт

by buma888

Дослівно іменник “кіберспорт” перекладається як “комп’ютерний спорт” або “електронний спорт”. Це окремий вид змагань, що проходить з урахуванням комп’ютерних відеоігор. Турніри з цього виду спорту бувають одиночними та командними.

Змагання можуть проходити не за всіма видами ігор, а лише певними, відповідними низці вимог:

  • режим комп’ютерної відеоігри гри повинен бути розрахованим на багато користувачів, ggbet ua;
  • перемогу може здобути гравець, який майстерно володіє навичками гри, за якою здійснюється змагання, тут нічого не залежить від будь-яких випадковостей;
  • переможцем може стати лише одна людина чи команда.

Причиною, що спонукала виникнення кіберспорту, став різкий підйом комп’ютерних технологій, що виявилися настільки серйозно, що Міністерство спорту Росії видало федеральний стандарт, в якому відображено концепцію підготовки та проведення змагань з кіберспорту. У цьому документі чітко відображено:

  • загальні положення;
  • правила гри;
  • технічні характеристики, згідно з якими проводиться кіберзмагання.

У кіберспорті, як і класичних видах спорту, проводять турніри аналогічні Олімпійським іграм, які називають WCG (World Cyber ​​Games), що проходять у рамках міжнародного Чемпіонату. Цей захід ініціював компанія «Самсунг».

З деяких пір права на нього було перекуплено південнокорейською компанією Smilegate. 2019 року Чемпіонат відбувся вже під її егідою. Найпрестижнішими стали змагання з League of Legends і The International з Dota 2.

Історія виникнення кіберспорту у світовому просторі

Розвиток та вдосконалення мережі Інтернет дало відчутний поштовх до проведення Чемпіонатів з кіберспорту, але його початок було покладено задовго від популяції інтернету. Перші змагання з кіберспорту пройшли в Америці у 1972 році у стінах знаменитого Стенфорда.

Фахівці, сферою діяльності яких став штучний інтелект, вирішили провести розважальний захід, точніше турнір на перемогу в комп’ютерній грі «Spacewar». Вона була нововведенням – цифровою відеогрою і мала змагальний характер.

Турнір включав три основні режими:

  • Поодинокий;
  • Командний;
  • Режим «сам за себе».

Ігрові автомати, на яких проходили змагання, мали систему, що визначає переможця, як самостійного гравця, так і команду. Переможцем оголошувався учасник чи команда, який набрав максимальну кількість балів.

Leave a Comment

@ ANews – Alabama state news, 2022.