Home The property Чим новий iPhone 15 Pro відрізняється від iPhone 14 Pro: очікувані оновлення та зміни

Чим новий iPhone 15 Pro відрізняється від iPhone 14 Pro: очікувані оновлення та зміни

by buma888

Щоразу нова лінійка смарфонів Apple перевершує попередника. Так було три, чотири, п’ять років тому, і так сталося в 2023. Ще до офіційної презентації Купертино було безліч інсайдів про те, який буде iPhone 15 Pro. Все найважливіше, що потрібно знати про новинку, зібрано в статті магазину AVIC. Читайте та дізнайтесь, чим вражає цьогорічний Айфон 15 Про.

15 Про Айфон: конструкція та матеріал корпусу

Від 14 Pro новинка відрізняється матеріалом корпусу. Якщо раніше основа смартфону була з нержавіючої сталі з прямими краями 90 градусів, то iPhone 15 Pro зроблено з титану – значно міцнішого, водночас, легкого. А його краї злегка зігнуті.

Екран, товщина та кнопки управління

Дисплей мобільного Apple – 6.7 дюймів OLED Super Retina XDR з підтримкою Always on Display та ProMotion. Частота зміни кадрів автоматично регулюється в діапазоні 1-120 Гц, залежно від того, що зображується на екрані.

Якщо у моделі 14 Про рамки екрану мали ширину 2,17 мм, то остання ітерація Pro зменшила показник до рекордних 1,55 мм. В результаті збільшилось співвідношення екрану до корпусу пристрою. Щодо товщини, то 15 Pro має 8,25 мм, тоді як 14 Pro – тонший, 7,85 мм. Це пов’язано з використанням в новинці більш ресурсної батареї.

Замість фізичних кнопок гучності, вимкнення звуку та блокування Apple запропонували сенсорні з тактильним відгуком.

Новий порт для зарядки та передачі даних

Вся лінійка iPhone 15 отримала новий порт USB-C замість традиційного Lightning. Якщо раніше швидкість передачі даних = 480 Мбіт/с, новинка 15 Про Айфон пропонує рекордні від 20 Гбіт/с до 40 Гбіт/с. Тобто більше в 40 разів! Цей роз’єм також використовується для зарядки пристрою.

Можливості камери iPhone 15 Pro

Основний та суперширококутний об’єктив мають 48 МП з діафрагмою f/1.78 та 13,4 МП з f/2.2 відповідно. Камери підтримують фільмування у форматі ProRAW, який зберігає максимум інформації про фотографію та дозволяє широко редагувати її в різних редакторах. Сенсор, що використовується в 15 Айфон Про аналогічний попереднику – Sony IMX803, проте з новим «склованим» дизайном сенсора зображення, тобто, оптимізованим розміщенням фотодіода та транзистора для кожного пікселя. Зберігся і сканер LiDAR, який використовується для точних вимірювань на відстані. Покращено його точність та швидкість.

Процесор A17 Bionic

Преміальна модель має новий, потужніший процесор – перший в Apple, побудований на 3 нм техпроцесі. Не лише значно менший фізично, а й до 20% швидший та енергоефективніший на 30%. Однокристальний чипсет складається з 6-ядерного центрального та 6-ядерного графічного процесора.

ОЗП, внутрішня пам’ять, можливості підключення

Значним покращенням iPhone 15 Pro є збільшення оперативної пам’яті до 8 ГБ (6 ГБ в попередника). Як наслідок, смартфон Apple став більш продуктивним під час багатозадачності та рядових задач з більшим обсягом оперативної пам’яті.

Місткість внутрішнього накопичувача 15 Айфон Про стартує з 256 ГБ. Доступні також варіанти – 512 ГБ, 1 ТБ і 2 ТБ.

Збільшену швидкість з’єднання гарантує чіп Qualcomm X70, можливості підключення Wi-Fi також покращено завдяки Wi-Fi 6E, що особливо відчувається середовищах, де під’єднано кілька пристроїв одночасно.

Айфон 15 Про та бездротова зарядка

Можливості бездротової зарядки телефону розширені опцією бездротової зарядки до 15 Вт – вдвічі швидше, ніж 14 Про. Дротове заряджання в новинці також перевершує старшого брата – до 35 Вт проти колишніх 27 Вт. І «по повітрю», і через дріт – iPhone 15 Pro відновлюватиме енергію найшвидше з усіх iPhone.

Якого кольору можна купити Айфон 15 Про?

Як і флагман 15 Pro Max, модель Pro доступна в кольорах:

  • Silver (сріблястий);
  • Cosmic Black (космічний чорний);
  • Gold (золотий);
  • Dark Purple (темно-фіолетовий).

Оригінальним рішенням цього року також має стати ніжний кораловий (Coral) та колір винограду (Vine).

Скільки коштуватиме iPhone 15 Pro?

Вартість нових смартфонів Apple преміум-класу буде більшою, ніж торік. Якщо чотирнадцятий айфон Pro коштував від 999 доларів, то ціна iPhone 15 Pro починатиметься від $1099. Приблизно за стільки на AVIC.UA можна буде купити iPhone 15 Pro 128 ГБ. Кожна наступна конфігурація до вартості $100-200. Наразі в магазині гаджетів з Харкова діє попереднє замовлення «яблучних» телефонів 2023 року випуску.

Leave a Comment

@ ANews – Alabama state news, 2022.